12 حقیقت باور نکردنی درباره درختان بلوط

12 حقیقت باور نکردنی درباره درختان بلوط

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

آیا می دانستید که یک درخت بلوط در طول عمر خود حدود 10 میلیون بلوط تولید می کند؟ بلوط یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین درختان روی این سیاره است. آنها قبل از حضور انسان در روی زمین وجود داشته اند و با برگها و بلوطهای خود به موجودات زنده مختلف غذا می دهند. بلوطها نقش مهمی در تاریخ بشر نیز ایفا کردند. انسان های اولیه با چوب درخت بلوط خانه های خود را ساختند ، ابزار ایجاد کردند و کشتی های محکمی از چوب بلوط ساختند. این درختان هنوز یکی از منابع مهم مواد اولیه در زمان ما هستند. مبلمان زیبا، کرم های آرایشی و بشکه های شراب از جمله محصولاتی هستند که با استفاده از درختان بلوط تولید می شوند. درادامه با آی بلوط همراه باشید تا 12 حقیقت باورنکردنی در مورد درخت بلوط را به شما بگوییم. 

درخت بلوط بالغ می تواند به حدود 148 فوت (45 متر) برسد

در مقایسه با درختان سرخ ساحلی که معمولاً تا ارتفاع 379 پا (116 متر) رشد می کنند ، درختان بلوط در دسته درختان ارتفاع متوسط ​​قرار می گیرند. با این حال شاخه های آنها می توانند به طور گسترده ای گسترش پیدا کنند. بنابراین  بلوط را میتوان جزء درختچه ها هم محسوب کرد.

درختان بلوط در حدود 65 میلیون سال پیش در سیاره ما ظاهر شدند

 

درختان بلوط در حدود 65 میلیون سال پیش در سیاره ما ظاهر شدند و این یکی از حقایق جالب در مورد درخت بلوط است. برخلاف بسیاری از درختان دیگر  درختان بلوط در طول این مدت طولانی منقرض نشده اند. این عمدتا به این دلیل است که دانه های آنها در پوسته های سخت قرار دارد. به علاوه ، بلوطها و برگها با اسید تانیک پوشانده شده اند که از قارچها و حشرات که ممکن است به آنها آسیب برساند جلوگیری می کند.

درختان بلوط تا 1000 سال عمر می کنند

 

این درختان زمانی که به سن 700 سالگی می رسند پیر محسوب می شوند. تا آن سن درختان بلوط به رشد خود ادامه می دهند و برای تکثیر فرزندان خود بلوط تولید می کنند. هنگامی که درختان از مرز 1000 ساله فراتر می روند، رشد آنها کند می شود و برخی از قسمت ها شروع به مرگ می کنند.

یک درخت بلوط در طول عمر خود حدود 10 میلیون بلوط تولید می کند

هر بلوط حاوی تنها یک دانه است که در پوسته ای محکم محصور شده است. آنها علاوه بر بذر منبع اصلی غذایی بسیاری از پرندگان مانند دارکوب ، اردک و کبوتر هستند. سنجاب ها ، موش ها ، موش ها و پستانداران بزرگتر مانند گوزن ها ، خوک ها و خرس ها نیز بلوط مصرف می کنند. با این حال  اگر شما صاحب یک سگ یا اسب هستید باید توجه داشته باشید که بلوط برای حیوانات شما سمی است. اسیدهای تانیک و گالیک موجود در بلوط می تواند سگ و اسب را مسموم کند و منجر به بیماری های شدید دستگاه گوارش و کلیه شود.

بیش از 600 گونه درخت بلوط وجود دارد

بیشترین جمعیت درختان بلوط را می توان در آمریکای شمالی مشاهده کرد، به ویژه در مکزیک که حدود 160 گونه رشد می کند و 109 گونه از آنها بومی هستند. ایالات متحده همچنین دارای بیش از 90 گونه درخت بلوط است. اگر به چین سفر کنیم  می توانیم بیش از 100 گونه را در آنجا پیدا کنیم. مورد علاقه من در میان آنها بلوط قرمز شمالی (Quercus rubra) است. برگهای آن دارای رنگ قرمز منحصر به فردی هستند. بلوط قرمز همچنین درخت ایالت نیوجرسی است.

بزرگترین درخت بلوط زنده در مندویل ، لوئیزیانا واقع شده است

این درخت علاوه بر بزرگترین یکی از قدیمی ترین درختان بلوط شناخته شده با سن تخمینی 1500 سال است. صاحب درخت  کارول هندرا دوبی این درخت بلوط را “هفت خواهر بلوط” نامید. این درخت بلوط دارای هفت مجموعه شاخه است که از تنه مرکزی آن بیرون آمده است.

شراب در بشکه های بلوط پیر می شود

بشکه بلوط بهترین ظرف برای تهیه الکل است. این فقط یک ظرف چوبی نیست بلکه چیزی است که در آن شراب طعم خاصی بدست می آورد که در ظرفی دیگر  به هیچ وجه قابل دستیابی نیست. شراب از طریق پرچین بلوط نفس می کشد و دی اکسید کربن را ساطع و اکسیژن را جذب می کند و فرآیندهای مختلف شیمیایی در بشکه در خت بلوط انجا می شود. ممکن است قبلاً یکی از آن بشکه های بزرگ چوبی قدیمی را دیده باشید. آنها از بلوط های دست ساز معمولاً بلوط آمریکایی و فرانسوی ساخته می شوند. پیری شراب در بشکه های بلوط در حال حاضر نیز انجام می شود. قبل از اینکه شراب را درون بطری بریزند مدت طولانی در بشکه ها نگهداری می شود. بلوط طعم بی نظیری به شراب می بخشد و عطر وانیل ، نارگیل و دود به شراب می افزاید.

ترافل درخت بلوط گرانترین خوراکی روی کره زمین

ترافل نوعی قارچ خوراکی خوشمزه و گران قیمت است که با ریشه بعضی از گیاهان مانند بلوط رشد میکند و خواص درمانی آن باعث شده که به گرانترین خوراکی روی زمین تبدیل شود. ترافل ارتباط تنگاتنگی با ریشه درختان بلوط دارد. و برخی بر این عقیده‌اند که ترافل‌ها به دلیل شباهت ظاهری با این قارچ، نام خود را از آن گرفته‌اند. ترافل یک قارچ بسیار گران‌قیمت است که در زیر درختان بلوط رشد می‌کند. آیا می دانستید که پرورش ترافل در مزارع تقریباً غیرممکن است؟ ترافل به طور طبیعی رشد می کند و قیمت ترافل درخت بلوط بسیار بیشتر از سایر قارچ ها است. ترافل کاران ترافل نمی کارند بلکه درختان بلوط می کارند، به امید ایجاد شرایط مطلوبی که باعث رشد ترافل شود. 

جمعیت درختان بلوط در حال کاهش است

این واقعاً یک خبر ناگوار است. برای تائید این خبر نیازی نیست به کشورهای دیگر سفر کنید یا مثلا از آمریکا و مکزیک مثال بزنید. همین مناطق زاگرس ایران را نگاه کنید. در طی 50 یا 100 سال گذشته نه تنها هیچ درخت بلوطی اضافه نشده بلکه در بعضی مناطق حتی 30 درصد درختان بلوط از بین رفته اند. یا مثلا کشاورزان مکزیک و آمریکای مرکزی در حال پاکسازی درختان بلوط هستند تا دام ها و گاوهای آنها بتوانند از این درختان بخورند و تغذیه کنند.  آنها از بلوط خرد شده به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می کنند و بقیه را برای تولید زغال سنگ استفاده می کنند. در حال حاضر  حدود 78 گونه بلوط در خطر انقراض وجود دارد و این است داستان انقراض این درخت.

فقط 1 در 1000 بلوط بزرگ می شود و درخت بلوط می شود

معمولا درختان بلوط با رسیدن به 50 سالگی شروع به تولید بلوط می کنند. آنها در بلوغ خود می توانند بیش از 10 هزار بلوط تولید کنند که بیشتر آنها توسط حیوانات هضم شده و یا در خاک بارور می شوند. بر اساس برآوردها، از هر هزار درخت بلوط تنها یک درخت بلوط زنده می ماند.

وایکینگ ها کشتی های خود را از چوب درخت بلوط می ساختند

چوب بلوط به قدری متراکم و قوی است که آن را در بسیاری از پروژه های ساختمانی در دوران باستان مطلوب کرده است. وایکینگ ها کشتی های خود را با استفاده از بلوط محلی ساختند (از درختان کاج نیز استفاده می کردند). کشتیهای نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا نیز تا اواسط قرن 19 از بلوط ساخته شده بودند. امروزه نیز درخت بلوط یکی از انتخابهای نجاران هنگام ساخت مبلمان است.

برخی فرهنگ ها درخت بلوط را می پرستیدند

یکی از حقایق جالب در مورد درخت بلوط این است که در طول قرون  عمدتا در بخشهایی از اروپا مردم درختان بلوط را می پرستیدند و آنها را با خدایان اساطیری  یعنی زئوس و مشتری  مرتبط می دانستند. درویدها یا همان طبقه تحصیل کرده نیز درختان بلوط را می پرستیدند. آنها زیر شاخه های پهن شده بلوط ازدواج میکردند زیرا معتقد بودند این شیوه ها برای آنها شادی و سلامتی به ارمغان می آورد.

فراموش نکنید که جنگل های بلوط بخاطر آتش سوزی، خشکل سازی، تخریب توسط ما انسان در حال نابودیست. تنها راه نجات این درختان کاشت بلوط هست. که در آی بلوط به صورت کامل به آموزش کاشت بلوط پرداخته ایم. شما هم می توانید با کاشت بلوط در این حرکت زیبا سهیم باشید. به امیدی آینده ای سبز برای ایران!

نویسنده: مریم شینی

مقالات و نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبز برای ما، برای فرزندان ما و سبز برای نسل های آینده!