تاثیر کاشت درخت بر شادابی و سلامت روان ما

تاثیر کاشت درخت بر شادابی و سلامت روان ما

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

من عاشق درختان هستم و از بغل کردن آنها لذت می برم. شاید منطقی نباشد اما وقتی به یکی از درختان کهن نزدیک می‌شوم احساس می‌کنم آن‌ها خویشاوند هستند، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های باستانی یا حداقل شاهدان خیرخواه تاریخ و زمان. در حالی که بودن در طبیعت منجر به سلامتی، خلاقیت و حتی مهربانی می شود درختان از بسیاری جهات برای زندگی ما مهم هستند. بارزترین نقش آنها در تولید اکسیژنی است که تنفس می کنیم و دی اکسید کربن را برای کمک به محافظت از ما جدا می کنند. اما شواهد علمی نشان می دهد که درختان مزایای مهم دیگری نیز دارند. در اینجا برخی از یافته های تحقیقات اخیر در مورد چگونگی بهبود زندگی انسان ها و سلامت روان آنها توسط درختان آورده شده است. در ادامه با آی بلوط همراه باشید.

درختان به ما کمک می کنند کمتر استرس داشته باشیم و بیشتر احیا شویم

احتمالاً بهترین فایده قرار گرفتن در معرض طبیعت این است که به نظر می رسد به کاهش استرس، نشخوار فکری و اضطراب ما کمک می کند. بسیاری از این تحقیقات در جنگل ها انجام شده است در یک مطالعه اخیر 585 شرکت‌کننده جوان ژاپنی پس از 15 دقیقه پیاده‌روی چه در یک محیط شهری و چه در جنگل حالات خود را گزارش کردند. جنگل ها و مراکز شهری در 52 نقطه مختلف در سراسر کشور بودند و حدود 12 شرکت کننده در هر منطقه پیاده روی کردند.

در همه موارد، شرکت‌کنندگانی که در جنگل راه می‌رفتند در مقایسه با پیاده‌روی در یک محیط شهری اضطراب، خصومت، خستگی، سردرگمی، و علائم افسردگی کمتر و قدرت بیشتری را تجربه کردند. نتایج حتی برای افرادی که در ابتدا مضطرب‌تر بودند قوی‌تر بود. نویسندگان می نویسند: “مزایای روانی پیاده روی در جنگل ها بسیار قابل توجه است و انتظار می رود محیط های جنگلی نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت روان در آینده داشته باشند.”

در واقع مطالعات مختلف دیگر نشان می‌دهد که گذراندن عمدی زمان در میان جنگل‌ها می‌تواند به ما در مقابله با استرس‌ها و فشارهای زندگی شهری کمک کند. در مطالعه اخیر دیگری شرکت کنندگان لهستانی 15 دقیقه به جنگل شهری زمستانی یا منظره شهری بدون جنگل خیره شدند. درختان جنگل تنه راست و بدون برگ داشتند (به دلیل زمستان)، و درختچه دیگری در زیر درختان وجود نداشت  به عبارت دیگر سبز نبودند. چشم انداز شهری شامل ساختمان ها و جاده ها بود. قبل و بعد از آن، شرکت کنندگان پرسشنامه های مربوط به حالات و عواطف خود را پر کردند.

کسانی که به یک جنگل زمستانی خیره شدند، نسبت به کسانی که به صحنه شهری خیره شدند، به طور قابل توجهی خلق و خوی بهتر، احساسات مثبت، انرژی بیشتر، و حس ترمیم شخصی بیشتری را گزارش کردند. ممکن است برخی از این فواید به نحوه تأثیر جنگل ها بر مغز ما مربوط باشد. یک مطالعه نشان داد که افرادی که در مجاورت درختان زندگی می‌کنند، «یکپارچگی آمیگدال» بهتری دارند. به این معنی که ساختار مغزی بهتر می‌تواند عوامل استرس‌زا را کنترل کند.

درختان سلامت ما را بهبود می بخشند

علاوه بر کمک به نفس کشیدن بودن در کنار درختان ممکن است سلامت ما را از راه های دیگری نیز بهبود بخشد. مطالعات نشان داده اند که به نظر می رسد گذراندن مدت زمان کوتاهی در جنگل ها برای سیستم ایمنی بدن ما مفید است. به طور خاص یک مطالعه نشان داد که بیماران مسن مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه پس از بازدید از جنگل‌ها به جای مناطق شهری، کاهش در بیان پرفورین و گرانزیم B و همچنین کاهش سیتوکین‌های پیش‌التهابی را تجربه کردند.

اگرچه دقیقاً مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد یک مطالعه قبلی نشان می دهد که درختان ممکن است به لطف ترکیبات معطر خاصی که آزاد می کنند ایمنی را بهبود بخشند. به نظر می رسد درختان به سلامت قلب ما نیز کمک می کنند. در یک مطالعه، شرکت کنندگان یک روز در یک جنگل و یک روز دیگر در یک محیط شهری قدم زدند و محققان چگونگی تأثیر این دو پیاده روی بر بدن آنها را اندازه گیری کردند.

در مقایسه با محیط شهری قدم زدن در کنار درختان فشار خون، سطح کورتیزول، ضربان نبض و فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک (مربوط به استرس) را کاهش می‌دهد در حالی که فعالیت سیستم عصبی پاراسمپاتیک (مربوط به آرامش) را افزایش می‌دهد. همه این نشانگرهای فیزیولوژیکی با سلامت بهتر قلب مرتبط هستند و نشان می دهد که پیاده روی در جنگل عملکرد قلب و عروق را بهبود می بخشد. 

 

 

وجود درختان در محله ها منجر به جرم و جنایت کمتر می شود

در حالی که برخی تحقیقات قبلی نشان داده اند که فضاهای سبز جرم و جنایت را در محیط های شهری کاهش می دهد. در یک مطالعه اخیر، محققان به داده های جرم و جنایت در شهر شیکاگو نگاه کردند و امتیازی را برای هر سرشماری محاسبه کردند. سپس آن را با درصد پوشش درخت و فضای پارک محصور در هر قطعه مقایسه کردند. آنها دریافتند که به ازای هر 10 درصد افزایش در پوشش درختان، نرخ جرم و جنایت در چندین دسته کاهش می یابد.

11.3 درصد برای حمله، جرایم مواد مخدر، و سرقت. این یافته‌ها پس از کنترل عواملی که ممکن است نتایج را منحرف کنند مانند وضعیت اجتماعی-اقتصادی، فقر، بیکاری و تحصیلات ساکنان، حفظ شد. همچنین، در حالی که نرخ سرقت به ازای هر 10 درصد افزایش پوشش درختان 6.3 درصد کاهش می‌یابد وجود پارک در مجاورت دیگر انواع جرایم بی‌تأثیر است. به عبارت دیگر، درختان نسبت به پارک ها بیشتر عامل کننده کاهش جرم بودند. نویسندگان نتیجه گیری می کنند: “درک رابطه بین فضای سبز و جرم و جنایت می تواند برنامه ریزی شهری را برای بهبود ایمنی و رفاه انسان آگاه کند.”

 

برای تقویت احساس و ارتباط به طبیعت توجه کنید

این نتیجه منعکس کننده نتایج مطالعات دیگر در محیط های مختلف شهری بالتیمور، نیوهون و ونکوور است. در همه موارد مناطق با پوشش درختی بیشتر، جرم کمتری داشتند. چرا این چنین می شود؟ محققان به طور قطعی نمی دانند، اما تحقیقات قبلی نشان داده است که پوشش گیاهی اطراف خانه ها به کاهش ترس، بی ادبی و پرخاشگری افراد کمک می کند. و درختان نیز ممکن است مردم را از خانه‌هایشان بیرون بکشند و فضایی در خیابان ایجاد کنند که به کاهش جرم و جنایت کمک می‌کند. در هر صورت، کاشت برخی درختان ممکن است راهی موثر برای کمک به جوامع ایمن تر باشد.

 

درختان ممکن است ما را سخاوتمندتر و قابل اعتماد تر کنند

تحقیقات نشان می دهد که تجربیات طبیعت به ما کمک می کند تا نسبت به دیگران احساس مهربانی داشته باشیم و بسیاری از این مطالعات شامل درختان است. در یک آزمایش، محققان از گروهی از دانشجویان خواستند تا به مدت یک دقیقه به ساختمان بلند یا بیشه‌ای از درختان سر به فلک کشیده اکالیپتوس نگاه کنند. آنها دریافتند که دانش‌آموزانی که درخت‌ها را مطالعه می‌کردند احساس هیبت بیشتری را تجربه می‌کردند. احساس شگفتی و قرار گرفتن در حضور چیزی بزرگتر از خودشان.

 ما دقیقا نمی‌دانیم درختان دقیقاً چه نقشی در ترویج رفتار مهربانانه و مفید دارند. اما این احتمال وجود دارد که حضور آنها حداقل به تعاملات اجتماعی بهتر کمک کند. به همه این دلایل، من تقریباً هر روز با درختان تعامل دارم. خواه صرف اینکه به بیرون از پنجره دفترم نگاه کنم یا برای بازدید از درختان بلوط مورد علاقه کمی قدم بزنم، من دوست دارم درختان اطرافم را تصدیق کنم، اغلب با یک دست یا در آغوش گرفتن آنها. 

پیشنهاد سردبیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبز برای ما، برای فرزندان ما و سبز برای نسل های آینده!